Logo
Meny
Søk

PROSJEKTLEVERANSER

Referanser og eksempler på prosjekter de siste årene.

Sammen med våre Partnere kan vi tilby komplette "nøkkelen-i-døra" leveranser til kunder i Norge og utlandet.


Vi har gjennomført prosjektleveranser i egne selskaper i over 30 år og kjenner de fleste problemområder og fallgruber. 

Til sluttkunder gjelder dette først og fremst prosjekter i forbindelse med oppgradering og modernisering av: metervareproduserende maskiner,  vinsjer / kraner / heiser, posisjonering / pick and place samt generelle automasjonsoppgaver.

Til designere / oppfinnere, engineering og maskinbyggere går prosjektene gjerne ut på å komme fram til kostnadseffektive løsninger innen maskinautomasjon med basis i regulerte motordrifter, kraftelektronikk,  elektrisifisering, lengde-  vinkelmåling, mekaniske komponenter og automasjon.

Her står kostnadselementet i høysetet; Det har ingen hensikt å ta fram en topp teknisk løsning til 10.000 kroner dersom prosjektet ikke kan bære en større kostnad enn 2.000 kroner.     


Et typisk prosjekt kan bestå av:

  • Gjennomgang og forhåndsanalyse av oppgaven, utarbeide forslag til forprosjekt
  • Gjennomføre forprosjekt med rapportering og konklusjon
  • Utarbeide spesifikasjon og etter hvert komplett dokumentasjon for montasje og drift
  • 3D modellering, maskineringstegninger for mekanisk skreddersydd utstyr
  • Innkjøp, oppfølging og leveranse av komponenter og systemer
  • Montasje og kobling av styreskap, betjeningspulter operatørkonsoller osv. via lokale Partnere
  • Programmering og dokumentering av motorstyringer, pls-enheter og operatørpaneler
  • Oppfølging av stedlig montasje og igangkjøring av leveransene
  • Etterarbeide med sluttdokumentasjon og opplæring

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om prosjektleveranser.


Eksempler på prosjektleveranser vi har gjennomført de siste årene:

Ny DC-motor styring for plast kalanderlinje.For en norsk produsent av armert plastfolie har vi levert en 110A TPD32 4-kvadrant DC-styring for valsedrift. I tillegg har vi rettet opp elektrisk dokumentasjon og stått for igangkjøringen.


75kW motordrift for plastekstruder.Til en norsk plastprodusent har vi levert 75kW fremmedkjølt normmotor med pulsgiver, tilhørende frekvensomformer og SIKO indikatorer. I tillegg har vi levert elektrisk dokumentasjon og igangkjøring.


Gearmotorer til scene-/teaterheiserTil kulturhus i Norge har vi gjennom en stor aktør innen sceneteknikk levert et større antall gearmotorer for rør- og punkttrekk-vinsjer.
For å være mest mulig stillegående er motorene uventilerte og er påbygget dobbelte fjærkraftbremser i spesialdesign og pulsgiver.Ny styring for skiheis DC-motorGjennom lokal el-installatør har vi levert ny 650A 4-kvadrant  TPD32 DC-styring for en større stolheis.
Vi bidro også med gjennomgang av opprinnelig tegningsunderlag med tanke på den nye styringen og assisterte også lokalt under innledende igangkjøring.


Styresystem for styring av scenetekniske kjettingtaljer


For en stor aktør innen sceneteknikk i Norge har vi levert komplett styresystem for to parallelt opererte elektriske kjettingtaljer.
Systemet består av Sick absoluttverdi pulsgivere påbygget taljene, Lenze p300 panel-pls med menyer for drift og service samt to Lenze 8400TL frekvensomformere med EtherCAT kommunikasjon.Batterimatet 3-fase motordrift for spesialtruck
På oppdrag fra norsk har vi levert forposjekt med forslag til drivløsning for ombygging av spesialtruck til batteridrift.
Dette ble fulgt opp med ordre på 80VDC 22kW 3f-motor med gear og motorstyring med tilbehør.
Montasje og igangkjøring ble utført i 2018.Batterimatet 3-fase motordrift for trikk


                                               Bilde: Gaustabanen.no

På oppdrag fra Bilfinger Industrial Services Norge as har vi levert forposjekt med forslag til drivløsning for ny batteridrevet trikk til Gaustabanen.
Dette ble fulgt opp med ordre på høyeffekt 80VDC 3f-motor med vinkelgear og motorstyring med tilbehør.
Montasje og igangkjøring ble utført av kunden sommeren 2016.

 

Mykstarter for 315kW skruekompressorEn Nortura-bedrift hadde byttet til en ny høyeffektiv motor for en stor kjølekompressor. Forsøk på å starte motoren i direktestart med kontaktor var ikke vellykket. Vi har tilbudt, levert og igangkjørt en serie SGY mykstarter. Motoren starter nå "udramatisk" på 3-4 sekunder med maksimalstrøm under 3x motor merkestrøm.
Kunden har kvittert med å bekrefte ordre på nok en tilsvarende mykstarter.Strømforsyning for spesielle formål - Turnkey leveranseFor et stort norsk foretak innen forsvarssektoren har vi over mer enn 2 år utviklet en strømforsyningsenhet for spesielle formål basert på mellomstore frekvensomformere.
Med utgangspunkt i en enkel kravspesifikasjon har vi sammen med kunde, rådgivere og leverandører i Norge og utlandet utviklet et ferdig kvalifisert og dokumentert produkt:
- Forprosjekter med behovsanalyse og løsningsforslag.

- Design, bygging, testing og dokumentering av små- og fullskala prototyper inkludert
  høyeffekt kompressorløst kjølesystem og fullskala lastsimulator.
- Klimatesting av prototype hos eksternt testhus og påfølgende kvalifisering.
- Brukerdokumentasjon og opplæring.
I etterkant er vi blitt tildelt ordre på bygging og levering av større antall enheter.Drivsystem for Hammering Man - Turnkey leveranse.Til Skedsmo Kommune har vi gjennomført forprosjekt for ny mekanisk og elektrisk drivløsning for en 12m høy statue. I tillegg leverer vi engineering, alle komponenter, mekanisk montasje, igangkjøring og dokumentasjon. I statuen sitter det en Lenze gearmotor mens serie 8400 frekvensomformer samt pls-styring og andre komponenter er plassert i en nærliggende bygning.                      


Starterskap for batterimatet DC-motor.Til en sentral aktør i energibransjen har vi designet og levert et komplett starterskap for en 100A batterimatet DC pumpemotor. Ankerstrømmen begrenses i 2 trinn ved hjelp av utvendig monterte effektmotstander.


24VDC motordrifter til dreieskive.Til en friteateroppsetning i Oslo har vi levert batteridrevne PM DC-motorer med snekkegear og hastighetsregulatorer for framdrift og rotasjon av en lavtbyggende dreieskive. Kunde er Scenograf Carle Lange.


Ombygging av vinsjdrifter ombord i 400T kranlekter.Levering av TPD32 tyristorlikerettere opp til 180A for samtlige DC-motordrevne vinsjer ombord. Vi har bistått vår Partner Eltec Engineering A/S i stedlig montasje, programmering og igangkjøring. Kunde er Taklift A/S.


Utvikling av drivsystem for batteridrevet maritim vinsj.Forprosjekt inkludert lasttest av motordrift med påfølgende detaljengineering i samabeide med Team Engineering A/S på 3D modellering og mekanisk design. Vi leverer DC snekkemotorer og regenerative DC chopperstyringer også til serieproduksjon av vinsjer.


Levering av nytt styresystem for breddeinnstilling av tømmersag.Til erstatning for defekt hydraulisk-elektronisk styresystem fra 70-tallet. Vi har levert 2000N skrueaktuator med Lenze MCS servomotor samt Lenze 8400TL frekvensomformer og tilhørende EL100 operatørpanel med soft-pls. Dokumentasjon og skapbygging er utført av vår Partner Prosessteknikk A/S. Etter testing av styreskap og aktuator hos oss ble utstyret montert av lokal installatør og igangkjørt av kunde selv. Kunde er Brenno Sag og Høvleri A/S.


Utvikling av generator- og frekvensomformerløsning for bølgekraftverk.Forprosjekt og senere levering og dokumentering av Vascat 70kW vannkjølte 3-fase PM-generatorer med kjøleutrustning og Gefran frekvensomformere. Gjennomføring av Back-to-back lasttest av generatorer og frekvensomformere på land i samarbeid med Nebb Engineering A/S for kunde Langlee Wave Power A/S.

 

Innlogging

     
          Følg oss på Facebook

Drivetek, en del av Aratron as - Bjørnerudveien 17 1266 Oslo - Telefon: +47 920 77 000 - E-post: post@drivetek.no

Personvern
Lukk X
Vi bruker informasjonskapsler. Dersom du fortsetter å bruke denne siden godtar du at informasjonskapsler blir brukt. [Les mer]